Acasă Cum Se Face Trucuri pentru recondiționarea mobilierului vechi

Trucuri pentru recondiționarea mobilierului vechi

681
0
DISTRIBUIȚI

Tendintele pentru amenajari interioare sunt intr-o continua schimbare. Mobila sau accesoriile pentru interior, odata cu trecerea timpului, se pot deteriora, iar procesul de inlocuire poate fi unul costisitor.

Sunt multe metode de restaurare sau reinnoire a mobilei vechi pe care le poti incerca singur acasa. Sunt metode simple care te pot ajuta sa readuci la viata un mobilier ce si-a pierdut din farmec sau stralucire cu trecerea anilor.

Iata cum poti imbunatati aspectul obiectelor din casa ta fara sa apelezi la un specialist!

Cum retapitezi canapelele si fotoliile

Fotoliile si canapelele, din cauza materialelor din care sunt confectionate, sunt primele care se deterioreaza, mai ales tapiteria. Cu siguranta ai acasa o canapea sau un fotoliu vechi, dar pe care nu vrei sa le arunci pentru ca iti sunt dragi. Pentru a reinnoi aspectul acestora, cumpara material din stofa cu care sa le imbraci. Daca vrei sa scoti in evidenta piesa de mobilier poti alege un material colorat care sa contrasteze cu restul decorului, dar sa pastreze aceeasi tonalitate calda.

Revopseste piesele de mobilier din lemn

Piesele vechi de mobilier isi schimba in totalitate aspectul daca sunt corect vopsite. Poti vopsi scaune, mese, dulapuri, paturi, noptiere, birouri, orice accesoriu ce este din lemn sau chiar din pal melaminat. Inainte sa aplici vopseaua, curata foarte bine portiunea, sa nu existe urme de praf. Poti alege nuante de vopsea care sa aduca o pata de culoare in incapere, ori nuante de vopsea care se potrivesc cu restul design-ului din casa. citeste mai mult