Acasă Cum Se Face Sistemele de umbrire și decorul de interior: perdele, rulouri sau jaluzele?

Sistemele de umbrire și decorul de interior: perdele, rulouri sau jaluzele?

685
0
DISTRIBUIȚI

Când razele soarelui încep să fie puternice, realizăm importanţa funcţională a sistemelor de umbrire. Perdele, rulouri sau jaluzele? Alegerea depinde de stilul amenajării.

Fiecare casă are stilul ei și toate elementele ar trebui să fie în armonie. Pentru stilul clasic se folosesc materiale cu model baroc, floral, iar textura care se pretează este catifeaua, taftaua sau mătasea. Ca accesorii se folosesc galerii groase, cu capete impunătoare și ciucuri de prindere. Draperiile ating podeaua. În anumite cazuri, pentru a fi mai impunătoare, se pot dubla cu vatelină.

În ceea ce privește cromatica, nu se merge „tone sur tone“. Dacă mobilierul este lemn masiv sau wenge se folosesc culori vii, precum roșu, grena, violet închis, verde sau auriu, menite să aducă o notă de eleganță.

Pentru stilul modern se folosesc materiale cu imprimeuri și forme geometrice sau dungi. Aici culorile pot fi din același ton cu mobilierul – sunt multe case amenajate alb cu negru, gri cu alb, iar perdelele sunt în ton cu mobilierul pentru a da un efect de unitate, de continuitate.

Pentru stilul rustic se pretează materialele în nuanțe de pământ, calde, precum bej, maro, cărămiziu, care împrumută din stilul mobilierului – lemn sau piatră – și compozițiile naturale de in sau bumbac.

Perdelele

În cazul în care ferestrele dau spre o priveliște frumoasă – un parc sau o grădină – și nu sunt alte case în apropiere, se pot monta perdele foarte fine, semitransparente, prin care se poate vedea și admira peisajul… citeste mai mult