Acasă Recomandate Oaspeții unui nou hotel din Elveția vor putea schia pe acoperiș

Oaspeții unui nou hotel din Elveția vor putea schia pe acoperiș

329
0
DISTRIBUIȚI

Oaspetii pasionati de schi ai unui nou hotel proiectat de firma daneza de arhitectura Bjarke Ingels Group (BIG) in Elvetia vor putea cobori pe pantele din regiunea Vallee de Joux din vestul tarii direct de pe acoperisul in zigzag al cladirii.

Lucrarile au inceput deja la Hotel des Horlogers, proiectat de BIG pentru producatorul suedez de ceasuri de lux Audemars Piguet. In proiect este implicata si compania locala Cche Architecture.

Acoperisul format din cinci plansee dispuse in zigzag imita topografia zonei si se impune ca o veritabila partie de schi, oferind acces direct la partiile adiacente.

Vara, locul partiei inzapezite va fi luat de terase verzi, spun arhitectii.

In interior, un culoar inclinat conecteaza camerele si permite circulatia oaspetilor si a membrilor personalului.

Hotelul cu fatada din sticla si lemn va avea o suprafata de 7.000 de metri patrati si va pune la dispozitia turistilor in jur de 50 de camere, doua restaurante, un bar, un centru spa si o sala de conferinte, toate orientate spre peisajele de vis ale regiunii.

Hotelul va fi construit in localitatea Le Brassus, langa o alta viitoare atractie turistica proiectata de firma daneza pentru acelasi producator de ceasuri, cladirea spiralata Muzee Atelier Audemars Piguet. Ambele constructii se vor afla in apropiere de atelierele faimoasei companii elvetiene, care a fost infiintata in Le Brassus in 1875.

Audemars Piguet Hôtel des Horlogers urmeaza sa fie deschis publicului in 2020, fiind al treilea proiect cu acoperis schiabil din portofoliul BIG.

Traducere si adaptare: Camelia Sisea – spatiulconstruit.ro
Subiect preluat din: www.big.dk