Acasă Recomandate Cum arată complexul Capella care găzduiește summitul istoric SUA-Coreea de Nord

Cum arată complexul Capella care găzduiește summitul istoric SUA-Coreea de Nord

399
0
DISTRIBUIȚI

Decorul in care se desfasoara intalnirea dintre presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong-Un este unul pe masura acestui eveniment istoric.

Summitul SUA-Coreea de Nord, care marcheaza prima intrevedere dintre un lider de la Phenian si un presedinte american in exercitiu, are loc pe 12 iunie in Singapore, in cadrul complexului Capella de pe populara insula turistica Sentosa.

Mize importante precum denuclearizarea Coreei de Nord si imbunatatirea relatiilor dintre cele doua tari vor fi discutate in incinta unui sanctuar tropical modern care asimileaza vechiul colonialism.

Complexul Capella a fost proiectat de arhitectii britanici de la Foster + Partners si de biroul local DP Architects. Finalizat in 2009, complexul de lux include un hotel, mai multe vile, spatii pentru evenimente si un spa, integrand armonios doua cladiri militare din perioada colonialismului, cunoscute ca Tanah Merah, construite pe insula spre sfarsitul secolului al XIX-lea.

Designul propus de arhitecti a tinut cont de clima tropicala, umeda, a insulei, caracterizata prin caderi masive de precipitatii si prin umiditate ridicata. Hotelul, a carui inaltime este limitata la cea a cladirilor istorice, formeaza impreuna cu acestea o bucla care inconjoara o gradina densa. Fatada este invaluita de o “membrana unificatoare” de brise soleil-uri care filtreaza lumina soarelui si care se asorteaza cu acoperisurile din teracota ale celor doua cladiri.

Acoperisul curbat al hotelului se extinde peste fatada, protejand-o de ploaie.

Mai multe vilele cu tavan inalt si pereti vitrati cu vedere la ocean sunt asezate in trei randuri concentrice, fiind divizate de piscine si umbrite de gradini luxuriante care cuprind mai mult de 5.000 de arbori.

Redactat de: Camelia Sisea – spatiulconstruit.ro
Subiect preluat din: www.dezeen.comwww.forbes.com