Acasă DYO - Construiesti Singur Casă solară organizată în jurul spațiilor vegetale

Casă solară organizată în jurul spațiilor vegetale

321
0
DISTRIBUIȚI

In cazul casei MeMo elementele de arhitectura se completeaza in mod inspirat cu elementele vegetale, locuinta alimentata cu energie solara fiind construita astfel incat spatiile verzi sa predomine.

Amplasata intre alte imobile, locuinta din Buenos Aires a fost proiectata de Bam! Arquitectura, o echipa de arhitecti care respecta principiile arhitecturii durabile, urmarind sa realizeze case cu consum redus de energie si cat mai multe plante locale.

Casa MeMo imbratiseaza natura prin gradina luxurianta si acoperisul vegetal inclinat, care uneste cele trei niveluri. Amplasata intr-un tesut urban dens din San Isidro, casa MeMo a fost realizata pentru un beneficiar care era pasionat de natura si de peisaj.

Pentru a reduce la minim spatiul verde pierdut prin construirea casei, arhitectii au creat un sistem de rampe cu vegetatie care strabat in zig-zag cele trei niveluri ale constructiei creand o terasa gradina accesibila din orice loc. Plantata cu specii de plante si flori locale, rampele vegetale sunt vizibile din exterior si interior fiind flancate de vitraje generoase.

Panourile solare montate pe acoperis asigura energie regenerabila pentru incalzirea, ventilarea si climatizarea locuintei. Consumul de energie este redus si mai mult prin asigurarea unui grad ridicat de izolare termica. Studiile de insorire au aratat care este pozitia optima a volumetriei astfel incat sa profite la maxim de lumina si caldura razelor de soare.

Asigurarea unui consum redus de apa a fost facuta prin folosirea unui echipament de tratare a apei menajere si prin colectarea apei de ploaie. „Am gandit ca sustenabilitatea proiectului sa fie un parcurs si nu un tel in sine. Drept urmare, ne-am bazat planul pe standardele LEED si am inclus concepte care vizau sustenabilitatea si economia, concepte pe care le consideram fundamentale in proiectele noastre, satisfacand in felul acesta nevoile generatiei curente fara a pune in pericol resursele generatiilor viitoare deoarece impactul asupra mediului si locuitorilor a fost redus semnificativ”, declarau arhitectii.

sursa: spatiulconstruit.ro