Acasă DYO - Construiesti Singur 7 idei pentru a înfrumuseța zona de intrare în casă

7 idei pentru a înfrumuseța zona de intrare în casă

571
0
DISTRIBUIȚI

Amenajarea gradinii din fata casei este o modalitate prin care puteti sa infrumusetati semnificativ aspectul intregii proprietati, armonizand constructia cu natura inconjuratoare.

Dintr-o varietate mare de solutii care pot contribui la imbunatatirea spatiului exterior si a zonei de intrare, am ales sapte pe care consideram ca puteti sa le implementati cu usurinta.

1. Incadrati usa de acces Folosind jardiniere, copaci sau o alee pietruita si flancata de plante veti crea un traseu spre usa si o delimitare vizuala a zonei de acces.

1. Incadrati usa de acces
Folosind jardiniere, copaci sau o alee pietruita si flancata de plante veti crea un traseu spre usa si o delimitare vizuala a zonei de acces.

2. Adaugati un perete de inaltime mica Daca veti insera un perete de inaltime mica oferiti gradinii din fata un pic de intimitate, evidentiind limita de proprietate. Puteti adauga plante, lumini sau o placuta cu adresa.

2. Adaugati un perete de inaltime mica
Daca veti insera un perete de inaltime mica oferiti gradinii din fata un pic de intimitate, evidentiind limita de proprietate. Puteti adauga plante, lumini sau o placuta cu adresa.

3. Inserati lumina O alee care strabate gradina din fata poate fi marcata cu ajutorul luminilor, un plus mai ales pe timp de noapte.

3. Inserati lumina
O alee care strabate gradina din fata poate fi marcata cu ajutorul luminilor, un plus mai ales pe timp de noapte.

4. Inserati o pasarela  Daca aveti cote diferite de teren luati in considerare inserarea unei pasarele. Aceasta va transforma modul de percepere al gradinii si va oferi o perspectiva de ansamblu.

4. Inserati o pasarela
Daca aveti cote diferite de teren luati in considerare inserarea unei pasarele. Aceasta va transforma modul de percepere al gradinii si va oferi o perspectiva de ansamblu.

5. O intrare fara gazon  Gradinile din fata pot sa fie frumoase chiar daca nu au gazon. O demonstreaza imaginile prezentate unde pe fundalul din pietris sunt presarate plante ornamentale si arbusti.

5. O intrare fara gazon
Gradinile din fata pot sa fie frumoase chiar daca nu au gazon. O demonstreaza imaginile prezentate unde pe fundalul din pietris sunt presarate plante ornamentale si arbusti.

6. Creati o alee cu forme geometrice  Aranjati placile din piatra naturala intr-un model geometric care sa particularizeze zona de acces.

6. Creati o alee cu forme geometrice
Aranjati placile din piatra naturala intr-un model geometric care sa particularizeze zona de acces.

7. Scari in consola  Daca accesul in casa se face prin intermediul unor trepte luati in considerare realizarea acestora in consola, astfel incat sa creeze senzatia de plutire.

7. Scari in consola
Daca accesul in casa se face prin intermediul unor trepte luati in considerare realizarea acestora in consola, astfel incat sa creeze senzatia de plutire.

Traducere si adaptare: arh. Raluca Popa – spatiulconstruit.ro
Subiect preluat din: www.contemporist.com